چگونه یک آووکادو رسیده داشته باشیم؟
آووکادو، به عنوان میوهای غنی به لطف چربیهای مفید، اسیدهای چرب ضروری و ویتامینها یکی از کاملترین خوراکهای پیشکش شده از طبیعت است. در واقع این میوه، یک کارخانه تولید مواد مغذی است. در صورتیکه نوع مرغوبی از آووکادو رسیده را انتخاب کنیم، هر وقت اسم گواکاموله، تُست یا سالادهای با آووکادو به گوشمان بخورد، علاقهی زیاد ما به آووکادو معنی پیدا میکند. مهم است که بدانیم آووکادو میوهای است که سر درخت نمیرسد. باید آن را چید، چند روزی مهلتش داد و به وقتش از آن استفاده کرد.
انتخاب آووکادو رسیده
انتخاب یک آووکادوی رسیده میتواند شبیه یک بازی گل یا پوچ باشد؛ به این معنی که برای اطمینان از جنس مرغوبش مجبور میشویم تکتک آووکادوهای داخل قفسه مغازه را معاینه کنیم! یا بعد از خریدش، آووکادو را روی پیشخوان آشپزخانه در انتظار بالغ شدن میگذاریم، مدام لمسش میکنیم و یهو بعد از دو روز میبینیم با یک آووکادوی له و از دسترفته روبهرو شدیم! آن وقت است که آهی از سر دلتنگی برای آن آووکادوی لذیذ خامهای و هزینهای که بابتش رفته، میکشیم.
نوع استفادهای که برای آووکادومان در نظر داریم، مشخص میکند که کدام مرحله از بلوغش برای ما مناسبتر است. اگر این میوه به اندازه کافی رسیده نباشد، نمیتوانیم به راحتی پوست آن را جدا و یا آن را له کنیم. اگر زیادی رسیده باشد، طعمش تلخ و بافتش پنبهای و خشک و بدون طعم میشود. آووکادو باید به اندازهای رسیده باشد که بتوانیم آن را برای دیپ له کنیم و یا برای روی نان تست، خردش کنیم. در ادامه میخوانیم که انتخاب بهترین آووکادو در مناسبترین مرحله از بلوغ، چطور است.
درجه آووکادو رسیده
۱. آوواکادوی سبز روشن با بافت سفت، تا رسیدن ۴ تا ۷ روز فاصله دارد.
آووکادویی که رنگ آن سبز روشن و هنگام لمس بسیار سفت باشد، هنوز نرسیده و برای اینکه آماده خوردن شود به ۴ تا ۷ روز فرصت نیاز دارد. هرگز در این مرحله به فکر امتحان کردن مزهاش نباشیم، چون سفت، تلخ و خالی از هر نوع طعمی است و ممکن است ما را ناامید کند.
۲. آووکادوی تیره با رگههایی از رنگ سبز آماده و رسیده است.
اگر قصد خوردن فوری آووکادو را داریم، باید به دنبال آن نوعی بگردیم که به رنگ سبز تیره یا تقریبا قهوهای باشد و در هنگام فشردن کمی انعطاف از خود نشان دهد. گوشت این آووکادوها برخلاف پوستهی آنها به رنگ سبز روشن است، بافت کرهای دارد و به راحتی از هسته جدا میشود.
۳. آووکادوی سیاه با پوستی لکهدار، از نقطهی اوج خود رد شده است.
این آووکادوها پوستشان خشک، پر از چین و چروک و بافتشان لیز و لزج است. لکههای اغلب قهوهای داخلش و مزهی تلخش ما را پس میزند. تلاش برای نجات آنها هیچ فایدهای ندارد، فقط باید آن را دور بریزیم و همه چیز را به حساب زمانبندی اشتباهی بگذاریم.
چگونه آووکادو رسیده را تشخیص دهیم؟
هنگام بررسی آووکادو، یادمان باشد وقتی ساقهاش را جدا میکنیم، اگر فضای زیر آن سبزرنگ باشد، این آوواکادو آماده به رزم است و اما اگر قهوهای باشد، نادیدهاش میگیریم.
مثل بسیاری از میوهها و سبزیجات، باید به معنی واقعی کلمه به احساسمان اعتماد کنیم. با این حال تصویر نیز راهنماییمان خواهد کرد.
o به رنگ آن نگاهی بیندازیم و از احساسمان کمک بگیریم. پوست یک آووکادوی رسیده تیره است با رگههایی از رنگ سبز.
o آووکادو را به آرامی فشار دهیم و نرمی آن را زیر انگشتان خود احساس کنیم.
o ساقه را جدا کنیم تا نگاهی به سوراخ قهوهای زیرش بیندازیم. اگر ساقه به راحتی جدا شد و زیر آن سبز باشد، آووکادو رسیده و آمادهی خوردن است.
o زیر ساقه را که بررسی کنیم، اگر قهوهای باشد، آووکادو زیادی رسیده و ممکن است داخل آن لکههای تیرهای داشته باشد که میفهمیم از وقتش گذشته.
o اگر ساقه سرسخت باشد و به راحتی جدا نشود، آووکادو هنوز آمادهی سفر نیست.
چکار کنیم آووکادو به مرحلهی بلوغ برسد؟
- سادهترین راه برای رسیدن آووکادو، قرار دادن آن روی میز پیشخوان آشپزخانه برای چند روز است. با این کار به آووکادو فرصت میدهیم در دمای محیط به طور طبیعی رسیده شود.
- آووکادوهای با رنگ روشنتر قبل از رسیدن میتوانند ۳ تا ۵ روز روی پیشخوان دوام بیاورند در حالی که آووکادوهای پوست تیره زودتر رسیده میشوند.
o برای رسیدن سریع آووکادو روی پیشخوان، آن را در یک کاسه یا پاکت کاغذی همراه با یک سیب یا موز با در بسته قرار دهیم.
موز،کیوی، سیب و آووکادو به دلیل آزاد کردن گاز اتلین، وقت همنشینی با میوهی کال، باعث تشویقش میشوند تا زودتر به بلوغ برسد. این گاز طبیعی دیوارههای داخلی سلول را میشکند و نشاسته را به شکر تبدیل میکند و میوه را به طور طبیعی میرساند.
پاکتهای زرچاشت همان پاکتهایی هستند که برای رسیدن آووکادو، یا هر میوهی نارسیدهی دیگری بهترین محیط است. به شرط تمیز نگه داشتنش، میتوانیم از آن چند بار استفاده کنیم.
o برای اینکه آووکادو در عرض ۱ تا ۲ روز رسیده شود، آن را در یک پاکت کاغذی همراه با ۱ یا ۲ موز با در بسته قرار دهیم.
این روش گازهای اطراف میوه را متمرکز میکند و در عین حال میوه را از نفس کشیدن نمیاندازد. استفاده از کیسههای پلاستیکی که میوه را خفه میکند، اصلا توصیه نمیشود. این روش را میتوان برای میوههای سنگهسته، خربزه، طالبی و … نیز انجام داد.
o پس از رسیدن آووکادو آنرا در یخچال نگهداری کنیم. اگر نمیتوانیم آووکادو را به محض رسیدن بخوریم، آن را در یخچال نگهداری کنیم تا روند رسیدن آن کند شود. میتوانیم آووکادوی برشنخورده را ۱ تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنیم.
چطور؟
میتوانیم آووکادوی برشنخورده را ۱ تا ۲ روز در یخچال نگهداری کنیم. پوست آووکادو را دور نریزیم. اگر برشهای آووکادو را درون پوستش بپیچیم ماندگاری بیشتری خواهد داشت. دو نیمه را با هم روبهرو میکنیم و محکم دورش را محافظ غذا میپیچیم تا هوا به آن نرسد. هوا باعث اکسید شدن و تغییر رنگش میشود. اگر چنین شد، قسمت قهوهای شده را میبریم که بتوانیم باقی گوشت تازه و سبزش را نجات دهیم.
منبع:
تالیف ترجمه: گروه ساوا
-
سمنوی گندم محلی۴۶۰،۰۰۰ ریال ریال
-
آووکادوی درباری۴۸۵،۰۰۰ ریال – ۱،۲۷۰،۰۰۰ ریال ریال
-
پنیر سیامزگی۱،۱۵۰،۰۰۰ ریال