خلق جهانی بهتر با توسعه پایدار گردشگری روستایی
روستاها بخش یکپارچه و غیرقابل انکاری از جامعه جهانی هستند که لازم است توجه ویژهای به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعیشان شود.
در همین راستا است که امسال سازمان جهانی گردشگری، مفهوم تازه و بکر گردشگری روستایی را جان بخشیده و شعار روز جهانیاش را «گردشگردی و توسعه روستایی» انتخاب کرده است.
سازمان جهانی گردشگری قصد دارد در این روز نقش پررنگ گردشگری را در ایجاد فرصتهای جدید برای جامعه روستایی و حفظ میراث فرهنگی و طبیعی آنها در دنیا جشن بگیرد.
اما ۵ مهر امسال تفاوتی اساسی با سالهای قبل دارد؛ و آن اینکه تمام کشورها درگیر مقابله با بیماری همهگیر کووید ۱۹ هستند.
در این بین، جوامع روستایی معمولا آمادگی کمتری برای حل چنین بحرانهای بلند و حتی میانمدتی دارند که احتمالا ناشی از وجود عواملی مانند جمعیت متمایل به میانسالی، سطح درآمد پایینتر و شکاف دیجیتالی و نابرابریهای اقتصادی، آموزشی و اجتماعی است. با این حال، گردشگری همیشه میتواند راهحلی برای تمام این چالشها ارایه دهد.
اگر به گردشگری به چشم یک عامل ترمیمی برای مشکلات و آسیبهای به جامانده از بحرانها نگاه کنیم، پی میبریم که جامعه روستایی یکی از شاخههای آن است.
به گفته دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، برای جوامع روستایی، مردم بومی و بسیاری از اهالیای که در سیر تاریخ حاشیهنشین شدهاند، گردشگری وسیلهای برای همبستگی، درآمدزایی و رونق معاش آنها است.
مدیرکل سازمان جهانی گردشگری، زوراب پلولیکا شویلی، هم در این باره عنوان میکند که در تمام دنیا، گردشگری با اشتغالزایی و خلق فرصت، به ویژه برای زنان و جوانان، موجب رونق جوامع روستایی و همچنین حفظ میراث فرهنگی و سنتهای منحصر به فردشان میشود.
گردشگری، در واقع شاهراهی است که به این جوامع نه تنها از نظر اقتصادی شانسی برای ادامه زندگی بهتر در جوامع بومی خودشان بدون احتمال مهاجرت به شهرها یا کشورهای دیگر میدهد، بلکه، از نظر اجتماعی نیز روحیه و اعتماد به نفس آنها را بالاتر میبرد.
امسال فرصتی برای شناخت نقش گردشگری در محیطهای غیرشهری و توانایی ساخت آیندهای بهتر برای تمام این جوامع است.
درباره توسعه پایدار بیشتر بخوانید. ما تعهد ساوا در قبال توسعه پایدار را اینجا بیان کردهایم.